Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Almás- fahéjas omlett recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 1 főre
» 1 db alma
» 2 db tojás
» 1 dl habtejszín vagy tej
» 1 csipet
» 4 teáskanál cukor
» fahéj ízlés
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az almát 4 szeletre vágjuk, a magházát kivágjuk, a héját lehámozzuk (nem muszáj, a héjában van a vitamin!), és a szeleteket széltében vékony szeletkékre szeljük. Egy szeletke kb. fél-egy centi vastag legyen.
Egy tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a négy kanál cukrot, összekeverjük, és mikróban kicsit megdinszteljük. Mikróban ez úgy néz ki, hogy lejjebb vesszük a fokozatot olyan 600 wattra, és 2 percig tető alatt főzzük. Tűzön is hasonló, alacsony lángon tető alatt pároljuk egy ideig. Így kis levet ereszt, beszívja a cukrot, ezek után a a fahéjat is belekeverjük.
Eközben a 2 tojást egy tálba törjük, villával összekeverjük, beleszórjuk a sót és a tejszínt vagy tejet. (Tejszínnel krémesebb, de tejjel is teljesen jól működik.) Annyit öntsünk bele, amennyitől olyan ködös-sárga lesz a tojás.
Ezt egy kevés olajon, kis serpenyőben megsütjük, mint az omlettet. Elég az egyik felét megsütni, nem kell, hogy a teteje is teljesen sült legyen, ha kicsit folyik, úgy finomabb.
Egy tálba kivesszük, az egyik felére ráöntjük az almát, a másik felét ráhajtjuk, ahogy a képen is látjuk. A tetejét még megszórhatjuk egy kevés fahéjas cukorral.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 2 ember kedveli starsoft2005
2014.05.15 10:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
magházát kivágjuk, héját lehámozzuk, szeleteket széltében, tűzálló tálba, négy kanál, fokozatot olyan, tálba törjük, tejszínt vagy, kevés olajon, egyik felét, tálba kivesszük, egyik felére, másik felét, kevés fahéjas, megdinszteljük, megszórhatjuk, összekeverjük, összekeverjük, belekeverjük, beleszórjuk, serpenyőben, szeletkékre, lehámozzuk, Tejszínnel, szeleteket, habtejszín, amennyitől, fokozatot, krémesebb, rászórjuk, ráhajtjuk, teáskanál, széltében, megsütjük, kivesszük, szeletke, finomabb, pároljuk, beszívja, villával, alma, tojás, habtejszín vagy tej, csipet, teáskanál cukor, fahéj ízlés,
Házi szardínia készítése
0 komment 5 ember kedveli
Rozmaringos hal répával, borsóval
0 komment 1 ember kedveli
Fokhagymás hal ropogós bundában
0 komment 8 ember kedveli
Túrós zsömle
0 komment 2 ember kedveli
Bundában sült alma
0 komment 2 ember kedveli
Lebbencsleves
0 komment 3 ember kedveli
Hógolyók csokoládé sapkával
0 komment 5 ember kedveli
Ezersziget csirke
0 komment 3 ember kedveli
Ravioli tejszínmártásban.
0 komment 5 ember kedveli
Pehelytorta
1 komment 1 ember kedveli
Marhahús kapormártással és knédlivel !
0 komment 7 ember kedveli
Paradicsomos-cukkinis rakott penne
0 komment 4 ember kedveli
Rumos-meggyes-Kókuszgolyó
1 komment 4 ember kedveli
Páratlan töltött alma
0 komment 2 ember kedveli
Almás bögrés
1 komment 19 ember kedveli
Martini (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.